Behaag onze Kempen : het college beslist om ook dit jaar deel te nemen aan de actie 'Behaag onze Kempen!'. Dit is een initiatief van IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 26 Kempense gemeentebesturen.

De doelstelling van 'Behaag onze Kempen' is om mensen te stimuleren tot het aanleggen van een ecologische tuin met inheemse en standplaatsgeschikte soorten en gemengde hagen. Bij dit soort tuin wordt er rekening gehouden met mens, natuur, milieu en het landschap. Naast het aanbieden van informatie, biedt 'Behaag onze Kempen' in de maanden september en oktober ook plantmateriaal te koop aan.

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Je vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok en in de gratis infobrochure.

Braderij 'rondpunt Fabiola'
Op 26, 27 en 28 juni vindt naar jaarlijkse gewoonte de braderij plaats in het centrum van Heist-op-den-Berg (Bergstraat). Naar aanleiding van dit feestweekend vragen de handelaars die gevestigd zijn aan het 'rondpunt Fabiola' toelating om datzelfde weekend ook een braderij in hun handelsvestigingen te organiseren. Het gemeentebestuur gaat hiermee akkoord.

Erkenning Heistse sportverenigingen
De Heistse sportdienst kreeg 74 aanvragen tot erkenning binnen van Heistse sportverenigingen. Omdat een erkende vereniging bepaalde subsidies kan aanvragen en ook op andere vlakken meer ondersteuning krijgt, is het voor een vereniging belangrijk om door het gemeentebestuur erkend te worden. Na positief advies van de sportdienst en de sportraad, beslist het college om alle aanvragen goed te keuren.

Aanstellen veiligheidscoördinator
Het college stelt een veiligheidscoördinator aan voor het ontwerp en de verwezenlijking van 'verkaveling Tapelaarstraat'. De totale kostprijs hiervan bedraagt 1.064,80 euro inclusief btw. De kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar.
Nieuws vanuit de gemeente

On Wheels komt naar Heist op 28 juni
Ben je een sportieve rolstoelgebruiker? Dan is deze sportdag iets voor jou! Tussen 13 en 17 uur kan je kennismaken met badminton, tafeltennis, handbal, drums alive en Japanse krijgskunsten. Meer weten?

Inzameling landbouwfolies
Ook dit jaar organiseert de gemeente in samenwerking met IOK Afvalbeheer een inzameling van verschillende soorten landbouwfolies. De inzameling loopt van maandag 15 juni tot en met vrijdag 26 juni. Meer weten?

Zitdagen belastingsaangifte
Voor hulp bij het invullen van je belastingbrief aanslagjaar 2015, inkomstenjaar 2014, kan je terecht bij de Controle der Directe Belastingen. Meer weten?